Polusi sing Ditampa Saka sampah VS Keuntungan sing Ditampa Kanthi Nggawe Kompos

waste

Keuntungan Kompos Kanggo Lahan lan Pertanian

  • Konservasi banyu lan lemah.
  • Nglindhungi kualitas banyu soko njero lemah.
  • Ngindhari produksi metana lan pembentukan leachate ing landfill kanthi ngowahi organik saka landfill dadi kompos.
  • Nyegah erosi lan gambut ing pinggir dalan, lereng bukit, lapangan dolanan lan lapangan golf.
  • Nyuda drastis kebutuhan pestisida lan pupuk.
  • Nggampangake reboisasi, pamulihan lahan basah, lan upaya revitalisasi habitat satwa kanthi ndandani lemah sing kontaminasi, kompak lan marginal.
  • Sumber bahan organik jangka panjang sing stabil.
  • Tingkat pH lemah buffer.
  • Nyilikake bau saka wilayah pertanian.
  • Nambahake bahan tukar bahan organik, humus lan kation kanggo ngasilake lemah sing kurang apik.
  • Nyandhet penyakit tartamtu lan parasit lan mateni wiji gulma.
  • Nambah panen lan ukuran ing sawetara palawija.
  • Nambah dawa lan konsentrasi oyot ing sawetara tanduran.
  • Nambah kandungan nutrisi lemah lan kapasitas tahan banyu ing lemah pasir lan infiltrasi banyu ing lemah lempung.
  • Nyuda sarat pupuk.
  • Mulihake struktur lemah sawise mikroorganisme lemah alami dikurangi kanthi nggunakake pupuk kimia; kompos minangka suplemen sing sehat ing lemah.
  • Nambah populasi cacing tanah ing lemah.
  • Nyedhiyakake pelepasan nutrisi sing alon, kanthi bertahap, nyuda kerugian saka lemah sing kontaminasi.
  • Nyuda syarat banyu lan irigasi.
  • Nyedhiyakake kesempatan kanggo penghasilan ekstra; kompos kanthi kualitas dhuwur bisa didol kanthi rega premium ing pasar mapan.
  • Pindhah pupuk menyang pasar non-tradisional sing ora ana kanggo pupuk mentah.
  • Ndadekake rega sing luwih dhuwur kanggo panen sing ditanam sacara organik.
  • Nyuda biaya pembuangan sampah padhet.
  • Ends mbuang akeh bahan baku sing bisa didaur ulang.
  • Ndidik konsumen babagan entuk manfaat saka kompos sampah pangan.
  • Pasar panyiapan sampeyan minangka sadar lingkungan.
  • Pasar sampeyan minangka salah siji sing mbantu petani lokal lan komunitas.
  • Mbantu nutup loop sampah panganan kanthi mbalekake menyang pertanian.
  • Nyuda kabutuhan papan sing luwih akeh kanggo TPA.

Mupangate Kompos kanggo Industri Panganan

 

  • Nyuda biaya pembuangan sampah padhet.
  • Ends mbuang akeh bahan baku sing bisa didaur ulang.
  • Ndidik konsumen babagan entuk manfaat saka kompos sampah pangan.
  • Pasar panyiapan sampeyan minangka sadar lingkungan.
  • Pasar sampeyan minangka salah siji sing mbantu petani lokal lan komunitas.
  • Mbantu nutup loop sampah panganan kanthi mbalekake menyang pertanian.
  • Nyuda kabutuhan papan sing luwih akeh kanggo TPA.

Wektu kiriman: Jun-17-2021